TE Connectivity vijčane čahure i stopice su dizajnirane za korištenje u nisko- i srednjonaponskom kabelskom priboru do 42 kV i za pokrivanje širokog raspona presjeka Al ili Cu vodiča od 1,5 mm2 do 800 mm2. Sastoje se od pokositrenog tijela, kontaktnih vijaka sa samokidajućim glavama i kontaktne pločice (samo za dva najmanja presjeka u jednoj grupi).

Kontaktni vijci su napravljeni od specijalne aluminijske legure, imaju dva nivoa pucanja(ovisno o presjeku vodiča) a završavaju standardnom šesterokutnom glavom za pritezanje. Površina vijaka je tretirana tankim slojem specijalne masti koja podmazuje i eliminira trenje za vrijeme njihove ugradnje u tijelu čahure ili stopice. Nakon što su jednom ugrađeni, vijci se ne mogu više rastaviti.

Tijelo čahure ili stopice je napravljeno od aluminijske legure visoke čvrstoće a površina im je kompletno presvučena tankim slojem kositra kako bi se mogli koristiti za sve konstrukcije Al i Cu vodiča. Otvor za vodič je po unutarnjoj površini kompletno nazubljen zbog boljih kontaktnih svojstava (posebno za aluminijske vodiče koji oksidiraju u dodiru sa zrakom).

Krajevi čahura su dodatno zaobljeni zbog primjene u srednjonaponskim spojnicama. Za korištenje u prijelaznim spojnicama (ulje-plastika) čahure imaju dodatno ugrađenu i uljnu pregradu (barijeru).

Prije korištenja vijčanih čahura ili stopica odvojeno u kabelskom priboru, prije je potrebno provjeriti mogućnost te primjene a po potrebi kontaktirati i proizvođača pribora.

Kompletna proizvodna linija vijčanih stopica i čahura je tipski ispitana prema IEC 61633-1 normi za klasu A.

Za ugradnju vijčanih spojeva potreban je samo odgovarajući nasadni ključ ili gedora (za detalje vidjeti u grupi Alati).

Kompletan program vijčanih čahura i stopica ostvarujemo u suradnji s firmom METAL PRODUCT d.o.o. iz Zagreba.