Izolacijski sustavi naslovna

Temeljem provjerenih i u praksi potvrđenih materijala te tehnologije proizvodnje, TE Connectivity je tijekom proteklih 30 godina razvio kompletnu liniju proizvoda kako za izoliranje i zaštitu elektroenergetskih postrojenja od utjecaja životinjskog i biljnog svijeta, tako i obrnuto, za zaštitu ptica i ostalih malih životinja od strujnog udara.

Proizvodi za ovu namjenu uključuju stalna saznanja i unapređenja na području znanosti o materijalima, a prolaze rigorozna tvornička ispitivanja na UV- stabilnost, toplinsku izdržljivost i dielektričnu otpornost te imaju dokazane reference i u svjetski najzahtjevnijim uvjetima pogona već više od 30 godina.

Ugradnjom ovih komponenti omogućuje se smanjenje zračnog razmaka dijelova pod naponom, zaštita od preskoka kao posljedica slučajnog kontakta dijelova pod naponom, te sprječavanje preskoka na izolatorima kao posljedica onečišćenja bilo koje vrste. Sustav je idealan za izoliranje kako oklopljenih sabirnica tako i sabirnica na otvorenom, te za izoliranje spojeva u visokonaponskim rasklopnim postrojenjima, transformatorskim stanicama i električnim aparatima te na željeznici.

Linije proizvoda uključuju: toploskupljajuće cijevi, folije i trake, ekstrudirane profile, prethodno oblikovane izolacijske plašteve, kape i pokrove te pregradne i zaštitne ploče, a dizajnirane su za unutarnju i vanjsku ugradnju.

Prilagođeno zahtjevima na mjestu korištenja i vrsti opreme koja se izolira te njenom nazivnom naponu, kupcima nudimo slijedeće linije proizvoda za korištenje na:

1. Nadzemnim NN i SN distribucijskim vodovima, do 42 kV

2. Nadzemnim prijenosnim vodovima i postrojenjima, do 123 kV

3. Transformatorskim stanicama za prijenos i distribuciju električne energije, do 42 kV

4. Energetskim postrojenjima na željeznici, do 52 kV

5. Energetskoj opremi ugrađenoj direktno kod proizvođača u tvornici, do 52 kV

 

Ovisno o dizajnu postrojenja te pripadajućih elemenata koji se izoliraju, odabire se odgovarajući proizvod koji će izolirati i spriječiti nastajanje premoštenja koje je najčešći uzrok kvarova i smetnji u prijenosnim i distributivnim elektroenergetskim mrežama te mrežama na željeznici.